برگزاری آیین رونمایی و ابلاغ خط مشی طرح ملی بدیع (دانشگاه عاری از دخانیات) در دانشگاه بجنورد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بجنورد، آیین رونمایی و ابلاغ خط مشی طرح ملی بدیع( دانشگاه عاری از دخانیات) با حضور دکتر حمید یعقوبی ، مدیرکل سابق مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری،دکتر مهرداد ابراهیمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی، مدیران کل و روسای دستگاههای و نهادهای اجرایی،قضایی،دانشگاهی و انتظامی برگزار شد.

در این آیین، دکتر احمد محقر، رئیس دانشگاه بجنورد، ضمن ابراز خرسندی از پیشگامی دانشگاه بجنورد در اجرای طرح بدیع گفت: دانشگاه ها همواره پیشتاز و پیشران در عرصه های مختلف بوده اند و رسالت های سنگینی را در مواجهه با آسیب های اجتماعی بر عهده دارند.

وی افزود: امیدواریم طرح بدیع از دانشگاه به جامعه نیز تسری پیدا کند و جامعه با شتاب بیشتری به سمت سلامت سوق داده شود.

دکتر احمد محقر با مثبت ارزیابی کردن تعامل دستگاههای اجرایی و مقام های استانی با دانشگاه بجنورد، ادامه داد: این تعامل مثبت و نگاه های حمایتگر باعث پشتگرمی و هم افزایی در اجرای طرح هایی همچون طرح بدیع با دایره ی شمولی گسترده خواهد شد که خوشبختانه سرآغاز مبارکی را شاهد هستیم و تداوم این گونه طرح ها را در دستور کار داریم.

در ادامه، دکتر حسین احمد برآبادی، رئیس مرکز مشاوره و بهداشت دانشگاه بجنورد، ضمن ارائه ی آماری از استعمال دخانیات و هزینه های سنگن تحمیلی آن بر جامعه ، گفت: همواره پیشگیری بهتر از درمان است و دانشگاه بجنورد با اهمیت دادن به این اصل، طرح بدیع را آغاز کرده است.

وی افزود: مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاهی، علاوه بر پیشگیری، اقدامات همیاری در درمان را نیز در دستور کار دارند.

دکتر برآبادی اجرای طرح بدیع را شامل مراحل حمایت گیری و استقرار، توانمند سازی و اجرا، ابلاغ و ارزشیابی دانست.

دکتر حمید یعقوبی، مدیرکل سابق دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  نیز در این آیین اظهار کرد: روند مصرف دخانیات در بین دانشجویان در سال های 85 تا 95 افزایشی بوده اما هم اکنون این روند رو به کاهش است.

وی با بیان اینکه شیوع اعتیاد بیشتر در بین دانشجویانی که خانه های مجردی و استیجاری دارند؛ وجود دارد گفت: در بین دانشجویانی که در خوابگاه ها مستقر هستند نیز بیشتر از دانشجویان بومی این پدیده دیده می شود.

وی به تشکیل کانون دانشجویی همیاران سلامت روان در بین دانشگاه های کشور در دو سال اخیر اشاره کرد و افزود: بهترین کانون دانشجویی در کشور نیز کانون بجنورد است.

دکتر یعقوبی با بیان اینکه دسترسی به مواد مخدر باید سخت شود افزود: نباید گذاشت نوجوانان و جوانان براحتی به این مواد خانمانسوز دسترسی داشته باشند.

وی افزود: در سطح کشور 28 دانشگاه برای ایجاد کمپین دانشگاه عاری از دخانیات اعلام آمادگی کرده بودند که دانشگاه بجنورد فعال ترین و منجسم ترین در بین آنان است.

گفتنی است ؛ این مراسم، با اجرای تئاتر دانشجویان دانشگاه بجنورد، پایان یافت.