ارائه روشی جدید و دوستدار محیط زیست به منظور حذف دی اکسید کربن از جریان گاز طبیعی و ایده‌ای نو در شیرین‌سازی آن برای اولین بار در دنیا توسط محققان ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بجنورد، محققان ایرانی برای اولین بار در دنیا با استفاده از یک روش بیولوژیک بر پایه ریزجلبک ها و دوستدار محیط زیست موفق به حذف دی اکسید کربن موجود از جریان گاز طبیعی شدند. این محققان روشی نوآورانه به منظور شیرین‌سازی گاز طبیعی توسط ریزجلبک‌ها و تولید همزمان زیست توده با ارزش افزوده بالا را پیشنهاد دادند که یک گام مهم در صنعت گاز به شمار می رود.

گاز طبیعی یکی از منابع مهم انرژی در جهان می‌باشد، اما حضور آلاینده‌هایی مانند دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن در این جریانات باعث خوردگی تجهیزات انتقال و پالایش، مسمومیت کاتالیست‌ها، افزایش گازهای گلخانه‌ای و ... می‌شود. در طی انجام رساله دکتری خانم زهرا خوبکار (دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات تهران) به سرپرستی دکتر حسین دلاوری امرئی، عضو هیأت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه بجنورد، با همکاری دانشگاه یزد، روشی جدید به منظور حذف آلاینده‌ها از جریان گاز طبیعی با استفاده از ریزجلبک‌ها ارائه شده است. نتایج این تحقیقات در ژورنال تخصصی  Journal of CO2 Utilization با ضریب تاثیر 8.3 منتشر شده است.