برگزاری اولین همایش ملی بازآفرینی شهری در شهر ایرانی

برگزاری اولین همایش ملی بازآفرینی شهری در شهر ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بجنورد، همایش ملی بازآفرینی شهری در شهر ایرانی دوره ی نخست: مطالعات میان رشته ای در حوزه بازآفرینی شهری، ساعت 8:45 مورخ 29 بهمن‌ماه ۱۳۹9به همت اساتید و پژوهشگران حوزه بازآفرینی شهری و با همکاری دانشگاه بجنورد و وزارت راه و شهرسازی (شرکت باز آفرینی شهری کشور)  در محل تالار ملک‌الشعرای بهاردانشگاه به صورت حضوری و مجازی برگزار گردید.

در ابتدای جلسه دکتر احمد محقر، رئیس همایش ملی بازآفرینی شهری ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان حاضر در همایش، با بیان اینکه بازآفرینی بافت قدیمی شهر بجنورد به صورت زخم خورده رها شده است، افزود: از پژوهشگران و محققان شهرسازی و سایر رشته‌های مرتبط می‌خواهیم به صورت علمی این  طرح را کالبدشکافی کنند.

دکتر محقر از جمله علل نیمه کاره رها شدن این طرح در مرکز استان خراسان شمالی را  نگاه صرف درآمدزایی و درک نکردن سرمایه گذاران دانست و گفت: نگاه محققان و پژوهشگران باید به این نوع مسائل عمقی باشد.

وی در ادامه افزود: مراکز آموزش عالی نقش عمده‌ای در حل چالش‌های جامعه در زمینه‌های مختلف دارند.

دکتر حسن وحدانی چرزه‌خون، دبیر علمی همایش بازآفرینی شهری، هدف این همایش را ایجاد بستری برای هم‌اندیشی و تبادل نظر اساتید، پژوهشگران و مدیران شهری در حوزه‌های دانشی گوناگون مرتبط با موضوع و مساله بازآفرینی شهری بیان نمود تا در نهایت بتوانند یافته‌های جدیدی را به حوزه نظری و حرفه‌ای بازآفرینی شهری اضافه نمایند.

وی افزود: حوزه‌های دانشی که مد نظر این همایش می‌باشد شامل: شهرسازی، معماری، جغرافیا و علوم محیطی، محیط زیست، علوم اجتماعی، اقتصاد شهری و اقتصاد سیاسی، روانشناسی محیطی، مدیریت شهری، حقوق، مهندسی عمران، مرمت بافت‌ها و آثار تاریخی است که از اکثر حوزه‌های دانشی مذکور مقالاتی دریافت شده است.

دکتر علی اصغر پیله‌‌ور، دبیر اجرایی همایش ملی بازآفرینی شهری تعداد مقاله‌های ارسالی از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش را 214 مقاله اعلام داشت که از این تعداد ۱۵۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.

وی اظهار داشت: ۳۰ داور از دانشگاه‌های مختلف در کمیته علمی همایش همکاری داشتند و تعداد ۱۰ داور جدید در همایش امروز حضور پیدا کردند که در نهایت از مجموع مقاله‌های مورد پذیرش شده ۳۰ مقاله به عنوان برگزیده همایش انتخاب گردید.

این همایش از ساعت ۱۴ الی ۱۶ در قالب چهار پنل تخصصی با عناوین فرهنگ و جامعه‌شناسی، معماری و مدیریت شهری، بازآفرینی شهری و شهرسازی در محل دانشکده هنر برگزار گردید.

گزارش تصویری: