برگزاری آیین اختتامیه سی و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان مناطق 2 و 9 با معرفی نفرات برتر

سی و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان مناطق 2 و 9 با معرفی نفرات برتر پایان یافت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بجنورد، سی و سومین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه های مناطق 2 و9با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد. این دوره از مسابقات با حضور دانشجویان استان های گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی طی روز های 23 و 24 اردیبهشت ماه به میزبانی دانشگاه بجنورد برگزار گردید.

آیین اختتامیه این مسابقات، با حضور دکتر احمد محقر، رئیس دانشگاه بجنورد، حجه الاسلام و المسلمین یعقوبی نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و مهندس محمد هادی عسگری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه بجنورد برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بجنورد، دکتر احمد محقر در آغاز این مراسم ضمن خیر مقدم به میهمانان و دانشجویان قرآنی حاضر در مسابقات و تشکر از تلاش های دست اندرکاران برگزاری جشنواره، با اشاره به آیه 21 شوره حشر ، بیان کرد که به هر میزان که ناهنجاری ها و گرفتاری ها بیشتر شود؛ نیاز مابرای بازگشت به قرآن به عنوان اصل و مرجع بیشتر می ­شود.

دکتر محقربا ذکر این  روایت از پیامبر گرامی اسلام(ص) "آنگاه که همه چیز در پیش گاه شما مانند ظلمت شب، تیره و تار گردید و هیچ راه نجاتی نیافتید، آنگاه ملجا و پناه گاه شما جز قرآن نخواهد بود" گفت: خداوند قرآن را ذکر نامید و این همه عظمت فقط برای تذکر است و تذکر برای تعظیم قرآن و رجوع به قرآن به عنوان تنها راه نجات جامعه و بشریت و راه حل تمام مشکلات است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بجنورد، حجه الاسلام و المسلمین یعقوبی امام جمعه شهرستان بجنورد نیز در این مراسم ضمن ذکر اهمیت قرآن در کلام امام سجاد (ع)، به تبیین طرح قرآن برای تشکیل تمدن جهانی قرآنی پرداخت. وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی مقدمه ساختن تمدن بر مبنای قرآن است؛ گفت: این مسیر از تلاوت قرآن آغاز می شود و با تربیت قرآنی و تدبر قرآنی همراه شده و به تمدن قرآنی می­ رسد.

امام جمعه بجنورد در ادامه با استناد به آیه آخر سوره مبارکه فتح، طرح تمدن قرآنی را مبتنی بر دو عنصر دیانت و سیاست دانست و   گفت  این دو از هم جدایی ناپذیرند و راهی که قرآن   پیشنهاد می کند با قوام ترین راه اصلاح و نجات بشریت است.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در پایان با برشمردن سه مرحله تمدن سازی قرآنی عنوان کرد که مرحله اول استغلاظ و نفوذناپذیری فرد فرد جامعه دینی و کل امت اسلامی است. در این صورت امت اسلامی می تواند به استقلال برسد. مرحله دوم تمدن سازی قرآنی استقلال جامعه اسلامی از وابستگی است و پس از طی این دو مرحله است که جامعه اسلامی استعلا و تعالی پیدا می کند.

در این مراسم مهندس محمد هادی عسگری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع فعالان قرآنی از برگزاری سی و سومین دوره مسابقات قرآن و عترت در سراسر کشور خبر داد و گفت: از افتخارات جامعه دانشگاهی اینست که ظهور و بروز  دینداری در  دانشگاه بیش از هر محیط دیگری است.
مهندس عسگری با اشاره به مسابقات قرآن و عترت گفت: این رخداد فرهنگی از سیاست های محوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری است و در حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی  به دنبال توسعه و تعمیق فرهنگ و فضایل دینی هستیم.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با معرفی مسابقات قرآن و عترت به عنوان پرمخاطب ترین رویداد فرهنگی جامعه دانشگاهی، با اشاره به برگزاری سی و سومین دوره این مسابقات، آن را با قدمت ترین رویداد دانست و افزود: این مسابقات در ابتدا  با مشارکت پنج هزار داوطلب کار خود را آغاز کرد اما امروز با مشارکت بیش از سیصد هزار نفری در فرآیند برگزاری مسابقات  در هر سه دستگاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی روبرو هستیم.

مهندس عسگری با بیان اینکه شفای همه درد ها در قرآن است و دانشگاهیان هم باید برای حل مشکلات خود از این ظرفیت عظیم استفاده کنند؛ ادامه داد: هر زمان که عنصر قرآن در حوزه ای حضور داشته ، موجب ماندگاری و جاودانگی شده است و معماری اسلامی بهترین نمونه دراین باره است. وی همچنین هنر را اثرگذارترین ابزار نزدیکی قرآن و مردم برشمرد و بر استفاده از مظاهر هنر همچون خوشنویسی در جهت ارتقای جایگاه قرآن تاکید کرد.

در ادامه این مراسم، ازنفرات برتر با اهدای جوایز و لوح یادبود تقدیر به عمل آمد.

اسامی برگزیدگان به تفکیک رشته ها، به شرح زیر است:

قرائت تحقیق

عماد علیزاده