به گزارش روابط عمومی دانشگاه بجنورد؛ پژوهشگران آزمایشگاه محیط زیست و انرژی واقع در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بجنورد موفق شدند رنگدانه پروتئینی فیکوسیانین را با بازدهی بالایی از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس استخراج کنند و محصول نهایی را به شکل پودر درآورند. سنتز پودر فیکوسیانین تحت نظارت دکتر حسین دلاوری امرئی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی انجام شد. فیکوسیانین، نوعی فیکوبیلی پروتئین است که به تازگی گزارش­های متعددی بر داشتن خواص فارماکولوژیک گوناگون از آن گزارش شده است. در این رابطه، اثرات آنتی­اکسیدانی، ضد التهابی، خواص محافظتی کبد و اعصاب فیکوسیانین طی مطالعات تجربی ذکر شده­ اند. همچنین این ماده می ­تواند در درمان آلزایمر و پارکیسنون موثر واقع شود. فیکوسیانین نقش بسیار مهمی در پیشگیری از سرطان­های پوستی، مخاطی و لوسمی مزمن میلوئیدی در انسان دارد. به علاوه این پروتئین به علت داشتن رنگ آبی می­ تواند در صنایع غذایی به عنوان رنگدانه طبیعی به جای رنگدانه ­های مصنوعی موجود استفاده شود.  

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بجنورد؛ پژوهشگران آزمایشگاه محیط زیست و انرژی واقع در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بجنورد موفق شدند رنگدانه پروتئینی فیکوسیانین را با بازدهی بالایی از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس استخراج کنند و محصول نهایی را به شکل پودر درآورند.

سنتز پودر فیکوسیانین تحت نظارت دکتر حسین دلاوری امرئی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی انجام شد.

فیکوسیانین، نوعی فیکوبیلی پروتئین است که به تازگی گزارش­های متعددی بر داشتن خواص فارماکولوژیک گوناگون از آن گزارش شده است. در این رابطه، اثرات آنتی­اکسیدانی، ضد التهابی، خواص محافظتی کبد و اعصاب فیکوسیانین طی مطالعات تجربی ذکر شده­ اند. همچنین این ماده می ­تواند در درمان آلزایمر و پارکیسنون موثر واقع شود. فیکوسیانین نقش بسیار مهمی در پیشگیری از سرطان­های پوستی، مخاطی و لوسمی مزمن میلوئیدی در انسان دارد. به علاوه این پروتئین به علت داشتن رنگ آبی می­ تواند در صنایع غذایی به عنوان رنگدانه طبیعی به جای رنگدانه ­های مصنوعی موجود استفاده شود.